Paardenkudde

Even buiten het dorp houden wij op een zo natuurlijk mogelijke manier onze paardenkudde. Dat betekent dat wij de paarden huisvesten, (op)voeden en verzorgen op een manier die dicht bij hun oorspronkelijke natuur ligt. De paarden hebben bijvoorbeeld geen hoefijzers en worden niet opgesloten in stallen. Ze grazen daarentegen 24/7 op de weide. Als ze dat willen is er natuurlijk wel een mogelijkheid om te schuilen voor de zon of een harde noorderwind. Hun voeding bestaat enkel uit gras en hooi. Siezoensafhankelijk aangevuld met wat supplementen als het gras of hooi ze dit niet kan bieden.

 

De weiden worden ook op een zo natuur en paardvriendelijke manier onderhouden. We maken bijvoorbeeld houtwallen voor insecten en kleine weidedieren. We planten bomen om een betere bodemstructuur te bekomen en schaduw te bieden aan de paarden. De weiden zijn deels gelegen aan een natuurreservaat waar vanaf onze weide onder andere vogels, everzwijnen, herten en vossen te spotten zijn. Eind september kun je de herten horen burlen.

 

Ons heerlijk landleven en ervaringen delen we graag in ons blog en tijdens een verblijf in één van onze vakantiehuisjes kun je met ons de weide verkennen. Ook als je geen gast bent van Ô lit de l'Ourthe ben je op afspraak welkom. Bloemen en kruiden plukken. Bloemenmandalas maken in april en mei. We organiseren paardenwandelingen, knuffeluurtjes en ontspanningsuurtjes. Je zult versteld staan van het rustgevend effect van paarden borstelen en zelfs paardenmest ruimen...

 

gallery/dsc_0034

Maddy

Onze lieve tinker merrie Maddy heeft al veel kinderharten gestolen. Ze is groot en oersterk en daardoor maakt ze veel indruk. Maar haar rustige karakter maakt haar een echte kindervriend. Maddy is de "grande dame" van onze kudde. 

 

gallery/dsc_0255

Moonlight

Moonlight is een arabische schoonheid. Moonlight houdt de kudde in beweging en een rol als vliegend paard in één van de sprookjes van 1001-nachten zou haar daarom op het lijf geschreven zijn. Vliegensvlug en temperamentvol.

gallery/dsc_0091 (3)

Maya

Maya is een hele lieve pony, gepensioneerd, maar inmiddels weer in topvorm. Ze huppelt vrolijk door de weide en kijkt uit naar knuffels, borstelbeurtjes en kusjes.

gallery/dsc_0255

Boris

Boris is groot, heel groot. Boris komt van oorsprong uit het noorden van Nederland. Boris is een paard dat vrijwel niet gemanipuleert is en daarom geeft hij ons een heel goed beeld van natuurlijke paardenmanieren en paardentaal.

gallery/dsc_0255

Showtime

De benjamin van onze kudde is Showtime. Een appaloosa ruin van 4 jaar. Ondeugend en speels en een enorme knuffelkont.